Het faillissement is uitgesproken na beëindiging van de surseance van betaling , zo blijkt uit gegevens van de Rechtbank Rotterdam. Als curatoren zijn Borsboom en De Bok aangesteld. Beide curators waren niet bereikbaar voor verder commentaar. Volgens een eerder bericht van Nedstaal voert de staalproducent gesprekken met meerdere strategische overnamekandidaten, waarvan er enkele reeds in een gevorderd stadium zijn aanbeland. De staalproducent hield toen al rekening met een faillissement maar ook met de mogelijkheid dat verkoop van Nedstaal met behoud van een deel van de werkgelegenheid tot de reële mogelijkheden behoort. Al enige tijd zoekt Nedstaal in overleg met de bewindvoerders een oplossing voor de schuldenproblematiek. De onderneming zet in op behoud van de productiefaciliteit in Alblasserdam, op optimaal behoud van banen en op de beste oplossing voor de schuldeisers en alle overige betrokkenen. De staalproducent ziet zich genoodzaakt tot deze stappen.

Nedstaal is met 280 personeelsleden een van de gevestigde werkgevers in de regio. Het bedrijf haalt een omzet van bijna honderd miljoen euro op jaarbasis. Het is een in de markt erkende producent van zogeheten blokgegoten staal voor de smeedmarkt en bovendien een van de grote marktspelers op het gebied van de productie van staal voor het maken van kogellagers voor de auto-industrie. Een groot deel van de omzet in de smeedmarkt wordt behaald in Duitsland, Italië en Frankrijk. De grote klanten van de onderneming in deze landen hebben zelf last van forse vraaguitval.

Curatoren werken aan doorstart

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding