Donderdagavond 23 oktober maakten de curatoren Jos Borsboom en Raymond de Bok dat bekend. De fabriek zal op korte termijn de productie hervatten. De staalfabriek werd op 17 oktober failliet verklaard nadat ze eerder al surseance van betaling hadden aangevraagd. De curatoren hebben in de Andus Group een geschikte overnamekandidaat gevonden.

De afgelopen week hebben de curatoren  met verschillende kandidaat-doorstarters informatie uitgewisseld en vervolgens onderhandeld. Uit het oogpunt van behoud van werkgelegenheid was Andus Group nv de beste optie. Haar bieding bood bovendien de hoogste opbrengst voor de schuldeisers.

Tussentijds heeft overleg plaatsgevonden met de gemeente Alblasserdam,het ministerie van Economische Zaken en de vakbonden. Ook de verhuurder van het onroerend goed heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het slagen van de transactie.

Verdere details van de transactie zullen in de faillissementsverslagen van de  Bosboom & Hamm Advocaten en in de faillissementsverslagen van De Bok Roijers Gasseling Advocaten volgen.

Nedstaal

Nedstaal is met een omzet van ongeveer 100 miljoen euro een van de gevestigde werkgevers in de regio. Het is een in de markt erkende producent van zogeheten blokgegoten staal voor de smeedmarkt, en daarnaast een van de grote marktspelers op het gebied van de productie van staal voor het maken van kogellagers voor de auto-industrie. 

Andus Group

Andus Group is een internationale holdingmaatschappij met zelfstandige dochterondernemingen. De werkmaatschappijen van Andus Group zijn gegroepeerd in drie divisies: Process Equipment & Constructions, Refractories en Offshore & Maritime. Tot de werkmaatschappijen behoren bedrijven als Armada Janse, Armada Mobility, FIB Industris, HSM Steel Structures, ISS Projects, Lengkeek Staalbouw, HSM Offshore, Van Voorden Castings en Van Voorden Maritime.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding