Spyker in blessuretijd: 2 weken uitstel

De bewindvoerder van Spyker Events & Branding geeft Spyker nog ,,ongeveer twee weken” om met geld over de brug te komen. Anders vraagt hij faillissement aan voor het dochterbedrijf van de sportwagenbouwer, dat onlangs uitstel van betaling werd verleend.

Henk Pasman liet dat donderdag weten aan het ANP. Spyker heeft volgens de bewindvoerder nog steeds de hoop geld los te kunnen krijgen om alle financiële problemen op te lossen. Maar het is de vraag of dat op korte termijn gaat lukken.

"Mijn vennootschap heeft nu helemaal geen inkomsten. En ik zit wel met personeel”, zegt Pasman. Het gaat om de marketingafdeling waar in het verleden ook het Formule 1-team van Spyker was ondergebracht. De vennootschap heeft ruim 3 ton aan schulden bij de fiscus en andere crediteuren.

Schuldeiser

De problemen stapelen zich op voor Spyker, dat in 2010 nog wereldwijd opzien baarde door het veel grotere Zweedse SAAB over te nemen. Dinsdag vroeg een schuldeiser faillissement aan voor het hele bedrijf van zakenman Victor Muller. Volgens Pasman kon pas op het laatste moment een regeling worden getroffen.

Omdat Spyker een huurachterstand heeft van ruim zeven maanden, moet het bedrijf bovendien binnen een week zijn fabriek in Zeewolde ontruimen. Dat heeft de verhuurder van het pand, Jacques Walch, via een kort geding geregeld.

Toezeggingen

Walch is wel geneigd tot praten, maar alleen als Spyker het verschuldigde bedrag van ruim 152.000 euro alsnog betaalt. "Het ontruimen van het pand is voor de circa 35 mensen die er werken natuurlijk heel zuur”, zei hij donderdag. Maar de vastgoedbaas betwijfelt of het Spyker nog lukt om een oplossing te vinden. Het bedrijf beloofde al heel vaak beterschap, maar deze toezeggingen werden nooit nagekomen.

Afgelopen zomer legde de Belastingdienst nog tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto’s, motorblokken en versnellingsbakken werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald. (RTL-Z/ANP)

Reacties

veni,vini,foetsi!

Geplaatst door: Han Klems op
Spyker in blessuretijd: 2 weken uitstel - Automobielmanagement.nl

Spyker in blessuretijd: 2 weken uitstel

De bewindvoerder van Spyker Events & Branding geeft Spyker nog ,,ongeveer twee weken” om met geld over de brug te komen. Anders vraagt hij faillissement aan voor het dochterbedrijf van de sportwagenbouwer, dat onlangs uitstel van betaling werd verleend.

Henk Pasman liet dat donderdag weten aan het ANP. Spyker heeft volgens de bewindvoerder nog steeds de hoop geld los te kunnen krijgen om alle financiële problemen op te lossen. Maar het is de vraag of dat op korte termijn gaat lukken.

"Mijn vennootschap heeft nu helemaal geen inkomsten. En ik zit wel met personeel”, zegt Pasman. Het gaat om de marketingafdeling waar in het verleden ook het Formule 1-team van Spyker was ondergebracht. De vennootschap heeft ruim 3 ton aan schulden bij de fiscus en andere crediteuren.

Schuldeiser

De problemen stapelen zich op voor Spyker, dat in 2010 nog wereldwijd opzien baarde door het veel grotere Zweedse SAAB over te nemen. Dinsdag vroeg een schuldeiser faillissement aan voor het hele bedrijf van zakenman Victor Muller. Volgens Pasman kon pas op het laatste moment een regeling worden getroffen.

Omdat Spyker een huurachterstand heeft van ruim zeven maanden, moet het bedrijf bovendien binnen een week zijn fabriek in Zeewolde ontruimen. Dat heeft de verhuurder van het pand, Jacques Walch, via een kort geding geregeld.

Toezeggingen

Walch is wel geneigd tot praten, maar alleen als Spyker het verschuldigde bedrag van ruim 152.000 euro alsnog betaalt. "Het ontruimen van het pand is voor de circa 35 mensen die er werken natuurlijk heel zuur”, zei hij donderdag. Maar de vastgoedbaas betwijfelt of het Spyker nog lukt om een oplossing te vinden. Het bedrijf beloofde al heel vaak beterschap, maar deze toezeggingen werden nooit nagekomen.

Afgelopen zomer legde de Belastingdienst nog tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto’s, motorblokken en versnellingsbakken werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald. (RTL-Z/ANP)

Reacties

veni,vini,foetsi!

Geplaatst door: Han Klems op