Het bedrijfsresultaat kwam het 3e kwartaal uit op € 0,4 miljoen tegenover € 1,6 miljoen een jaar eerder. Het operationeel bedrijfsresultaat, geschoond voor reorganisatielasten, bedroeg € 1,2 miljoen. Cumulatief bedroeg het bedrijfsresultaat over de drie kwartalen € 2,8 miljoen ten opzichte van € 5,0 miljoen een jaar eerder. Aan reorganisatielasten was de groep in het derde kwartaal 0,8 miljoen euro kwijt (Q3-2013: nihil). De totale reorganisatielasten kwamen uit op € 1,9 miljoen (2013: € 3,5 miljoen). Het betreft sluiting van een aantal vestigingen van Ardea Auto en Heron Auto en afvloeiing van boventallig personeel. Het operationeel bedrijfsresultaat bedroeg € 4,7 miljoen (2013: € 8,5 miljoen).

Stern Dealers kampt ook het derde kwartaal 2014 met een wisselvallige, krimpende automarkt met "waarschijnlijk opnieuw een fiscaal gedreven eindspurt tegen het eind van het jaar." De divisie zag haar marktaandeel personenauto’s in Q3 groeien naar 5,7 procent (Q3-2013: 5,0 procent) en bedrijfswagens 8,4 procent (Q1-2013: 6,8 procent). Voortgaande kostenbesparingen, licht betere aftersales en meer accent op verkoop van gebruikte auto’s moeten de resultaten op een behoorlijk peil houden

Bij Stern Financial Services nam het aantal leasecontracten in 2014 toe met 13,8%, tot 7.931 contracten. De verhuurvloot is in 2014 met 3,9% toegenomen tot 2.156 voertuigen. De bijdrage aan het groepsresultaat zal in 2014 opnieuw duidelijk hoger zijn dan is gerealiseerd in 2013. Het business model van SternPoint wordt aangepast met meer accent op het binnenhalen van werk. Voorlopig wordt de verdere uitrol van de garageformule aangehouden. De resultaten van SternRent zijn ook het derde kwartaal goed en lijken duurzaam verbeterd door de nieuwe aanpak met minder buitengebieden en meer samenwerking met branchegenoten.

SternSchade heeft in het derde kwartaal een geringe toename van de netto-omzet bereikt, maar het resultaat daalde ondanks de geringe toename van de netto-omzet. Hierdoor is er een aanhoudende druk op de marges. De implementatie van een nieuw schade(software)pakket ondersteunt de structurele aanpak in de operationele sfeer, zo meldt Stern.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding