Dat zegt VDL-topman Wim van der Leegte tegen BNR. "In 2015 produceren we nog op hetzelfde niveau als nu maar in 2016 verhogen we de productie. Dan gaan we naar meer dan honderdduizend auto’s per jaar", zei hij in het autoprogramma van BNR. Uiteindelijk zal de fabriek in 2018 de maximale productiecapaciteit benutten,  zegt Van der Leegte. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat in 2017, uiterlijk 2018, bij VDL NedCar 190 duizend auto’s per jaar worden gebouwd. "We gaan dan ook met twee ploegen werken." Tegen die tijd gaat Born ook ‘nieuw model’ van Mini bouwen.
De groei van de productie bij de fabriek levert extra banen op. De VDL-baas zegt dat er binnen twee jaar tijd minimaal duizend banen bij komen. Er zou ook Belgisch personeel kunnen worden geworven. Daar sluit Ford immers zijn fabriek in Genk aan het einde van dit jaar. 
Twee jaar geleden was er nog sprake van dat Born alleen maar rendabel zou kunnen zijn als NedCar in zee zou gaan met meer dan één automerk. Die noodzaak bestaat niet meer, weet Van der Leegte nu. (bron: BNR Radio)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding