De curatoren hebben dat maandagavond 24 november bekendgemaakt. Negentig filialen sluiten dinsdag de deuren en alle werknemers treden uit dienst. In totaal zijn nu nog ruim vijfhonderd mensen in dienst bij het bedrijf. De 28 vestigingen die in handen zijn van franchisenemers vallen buiten het faillissement.
De curatoren meerdere keren gezegd dat een doorstart dichtbij was maar men heeft niet bekendgemaakt met welke partij werd onderhandeld. Er zou zich pas in ‘een zeer laat stadium’ een serieuze overnamekandidaat hebben gemeld. Het is niet duidelijk of dat dezelfde partij is of een andere. Volgende week zou er volgens de curatoren meer duidelijkheid komen over de vraag of een doorstart toch nog kan.
De curatoren zeggen dat een deel van de werknemers van Halfords misschien in dienst kan treden bij de partij in kwestie, wanneer die er met hen zou uitkomen.  Als het niet zo ver komt, zullen de curatoren een deel van het personeel vragen te helpen bij de verdere afwikkeling van het faillissement. De website van Halfords staat op zwart.
Vandaag (25 november) verloopt de termijn waarbinnen het UWV de salarissen nog doorbetaalt na een faillissement. De contracten van alle werknemers waren al per 25 november beëindigd. In het geval van een doorstart zou (een deel van) het personeel opnieuw in dienst zijn getreden. (bron: Financieele Dagblad)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding