De maatregel moet het bedrijf adempauze geven om financieel orde op zaken te stellen en behoeden voor een faillissementsaanvraag door schuldeisers. In een persbericht spreekt Spyker van "uitdagingen op het gebied van liquiditeit". De rechtbank heeft een bewindvoerder aangesteld die samen met de bedrijfsleiding financieel verantwoordelijk is voor de duur van de surseance. Een maand geleden kreeg ook dochteronderneming Spyker Events & Branding B.V. uitstel van betaling.

Spyker N.V. zegt onder meer een reorganisatie te willen doorvoeren om zijn "tijdelijke" operationele en liquiditeitskwesties aan te pakken. CEO Victor Muller zegt in de verklaring dat de leiding van de onderneming de afgelopen twaalf maanden erg hard heeft gewerkt aan een plan voor herstructurering. Onderdeel daarvan is de komst van de Spyker B6 Venator, een ‘instapmodel’ dat het merk bereikbaar moet maken voor een groter publiek. De surseance is volgens Muller de beste manier om de firma nieuw leven in te blazen. "We verwachten vanaf dit punt toe te werken naar een sterkere, innovatievere onderneming die is toegerust om te groeien en rendabel te zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding