CBS: garagebedrijven in zwaar weer

Garagebedrijven die het vooral moeten hebben van autoreparaties, maken zware tijden door. Sinds 2012 daalt hun omzet bijna voortdurend, in vergelijking met het topjaar 2008 inmiddels met circa 15 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Ondanks dit omzetverlies is het aantal garagebedrijven sinds 2008 met bijna 20 procent toegenomen. Deze toename kwam voor 90 procent voor rekening van bedrijven met 1 werkzame persoon. Na 2008 zijn er tot en met het afgelopen derde kwartaal 212 garagebedrijven failliet gegaan.

De 5700 garagebedrijven in ons land bieden aan ongeveer 26.000 personen werk en realiseren jaarlijks ruim 3 miljard euro aan omzet.

De omzet van de totale auto- en motorbranche daalde in het derde kwartaal 2014 met 0,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBS: garagebedrijven in zwaar weer - Automobielmanagement.nl

CBS: garagebedrijven in zwaar weer

Garagebedrijven die het vooral moeten hebben van autoreparaties, maken zware tijden door. Sinds 2012 daalt hun omzet bijna voortdurend, in vergelijking met het topjaar 2008 inmiddels met circa 15 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Ondanks dit omzetverlies is het aantal garagebedrijven sinds 2008 met bijna 20 procent toegenomen. Deze toename kwam voor 90 procent voor rekening van bedrijven met 1 werkzame persoon. Na 2008 zijn er tot en met het afgelopen derde kwartaal 212 garagebedrijven failliet gegaan.

De 5700 garagebedrijven in ons land bieden aan ongeveer 26.000 personen werk en realiseren jaarlijks ruim 3 miljard euro aan omzet.

De omzet van de totale auto- en motorbranche daalde in het derde kwartaal 2014 met 0,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding