De studenten hebben ruim twee jaar onderzoek gedaan naar subsidies en ontwikkelden zo een systeem dat binnen tien minuten subsidiekansen presenteert. Een uitkomst, aangezien veel subsidiegerechtigde MKB’ers überhaupt niet weten dat ze voor subsidie in aanmerking kunnen komen.

In de analyse van de studenten wordt niet alleen gekeken naar Europese regelingen, maar ook naar nationale en regionale tegemoetkomingen. Dat gebeurt onafhankelijk en is kosteloos voor de ondernemer. De studenten stellen zich ten doel om ondernemers bewust te maken van de beschikbare financiële regelingen om zo ondernemingen een boost te geven. Voor beginnende bedrijven kan dat zelfs een vliegende start betekenen. Dat deze unieke ontwikkeling succesvol is, blijkt inmiddels uit de nominatie voor de Accenture Innovation Awards.

De ontwikkeling van de subsidie site begon met de visie van Moritz Tielemans: ‘Ik wilde de subsidiewereld voor eens en voor altijd eenvoudiger maken. Met mijn achtergrond in digitale communicatie wist ik daar de blauwdruk voor MijnSubsidie.com mee te leggen.´Met de technische input van Michiel van der Maat ontsteeg het idee de tekentafel, en samen ontwikkelden de ambitieuze studenten dit unieke algoritme.

De Europese subsidiemarkt is een oerwoud van ondoorzichtige regels en processen. Een ontmoedigende drempel voor veel startende ondernemingen in de zoektocht naar subsidies. Zonde, want innovatieve en duurzame initiatieven verdienen anno 2015 een stimulatie. Daarnaast zet het ministerie van Economische Zaken sterker in op het subsidiëren van het midden- en kleinbedrijf. Ten opzichte van 2013 wordt er met 32 miljoen, ruim vijftig procent meer subsidie beschikbaar gesteld ter stimulatie van innovatie en onderlinge samenwerking. Het belang van innovatiesubsidies is groot. Het versterkt de economische concurrentiepositie van een land aanzienlijk. Het nieuwe platform moet hierin gaan bijdragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding