De rapportage heeft betrekking op organisaties die een KvK-inschrijving hebben als groot- en detailhandel in auto’s, motorfietsen aanhangwagens en opleggers.

Sinds 2009 is de branche 2,5 procent gekrompen en is de kredietwaardigheid van de achterblijvers  verslechterd. In totaal zijn nu nog 28 duizend bedrijven actief; één op de vier ervan staat te boek als niet kredietwaardig. Met het voorzichtige herstel van de economie in het afgelopen jaar lijken betere tijden aan te breken; het aantal faillissementen in 2014 daalde met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Tot nu toe gingen er 111 automotive ondernemingen failliet in 2014, conform het niveau van 2012. Dit betekent een daling van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013, wat in negatieve zin een recordjaar was. Ondanks de afname dit jaar blijft 2011, toen slechts 66 bedrijven faillissement aanvroegen in de eerste tien maanden. buiten bereik.

Naast de 111 faillissementen sloten 1634 bedrijven op eigen initiatief hun deuren in 2014. De autobranche blijft echter onverminderd populair voor startende ondernemers, want al sinds 2010 neemt het aantal start-ups elk jaar toe. In 2014 waren er 1871. Een verklaring hiervoor is volgens Creditsafe dat elk jaar een paar zeer grote bedrijven failliet gaan, waaruit mogelijk nieuwe start-ups ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding