Het bedrijf zou de salarissen over februari niet meer kunnen betalen. Als de rechtbank de aanvraag honoreert, kost dat acht medewerkers hun baan. Er zou sprake zijn van ruim een miljoen euro schuld: meer dan zeven ton bij de huisbank (Deutsche Bank), drie ton bij de belastingdienst.

Advocaat mr. Charles Lückers zou met succes hebben onderhandeld met overnamekandidaten. Vorige week bleek echter een doorstart niet mogelijk, omdat Deutsche Bank – de grootste schuldeiser van het noodlijdende bedrijf – niet meewerkte. ‘In plaats van de lasten te verlagen, vroeg de bank juist meer rente, waardoor het bandenbedrijf nog dieper in de problemen kwam’, aldus 1Limburg.nl.

Profile Tyrecenter Gronsveld BV werd in 1998 gestart door Theo Noldus en Jo Paulissen en betrok in 2008 een groot nieuw pand. Toen sloeg echter de crisis toe, ging de bandenbranche kampen met overcapaciteit en groeide de concurrentie van internetwinkels sterk. Mr. Lückers stelt dat veel bedrijven in de bandenbranche kampen met vergelijkbare problemen. "Dit zal er zeker niet het laatste faillissement zijn."