Dit heeft LeasePlan in een beknopt bericht bekendgemaakt, het bedrijf wil er verder geen commentaar op geven. LeasePlan zegt dat de gesprekken ‘nog gaande zijn’ en dat ze wel of niet tot resultaat kunnen leiden.  LeasePlan Corporation is een volle dochter van Global Mobility Holding, dat op zijn beurt weer een bedrijf is van Volkswagen Group (50%) en Fleet Investments (50%).  Het laatste investeringsbedrijf is eigendom van de bankier Friedrich von Metzler.  LeasePlan is een van de grootste autoleasebedrijven ter wereld. De onderneming 6,5 duizend personeelsleden en heeft zo’n 1,42 miljoen auto’s in portefeuille in 32 landen. Over het boekjaar 2014 heeft  LeasePlan een nettowinst van 372 miljoen euro geboekt  (+14%).
LeasePlan maakte tijdens de crisis in 2008 als eerste financiële instelling gebruik van de garantieregeling van de Nederlandse Staat, nadat de onderneming in de problemen was geraakt. Behalve als autoleasemaatschappij is LeasePlan ook actief als internetspaarbank. Een eventuele overname van LeasePlan zal dan ook niet mogelijk zijn zonder de toestemming van De Nederlandse Bank  en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding