Spijkstaal werd onlangs failliet verklaard, waardoor 65 medewerkers op straat kwamen te staan.

Spijkstaal ontwikkelt en produceert al meer dan 75 jaar elektrische voertuigen zoals trekkers, platformwagens en minibussen. Ooit kreeg het bedrijf grote bekendheid met de bouw van elektrisch aangedreven SRV-wagens. Deze ‘rijdende supermarkten’ reden vanaf de jaren zestig door de Nederlandse straten. In die tijd leverde Spijkstaal rond de vierhonderd SRV-wagens per jaar op. Door de opkomst van stuntende supermarkten en diepvriezers bij de consument waren de SRV-wagens in de begin jaren negentig niet langer levensvatbaar.

Financiële problemen

Onlangs kwam Spijkstaal opnieuw in financiële problemen. Volgens het AD had dat te maken met een grillig verloop van de inkomsten, waardoor er betalingsproblemen ontstonden. Onder de nieuwe eigenaar gaat het bedrijf in afgeslankte vorm verder, waarbij dezelfde producten geproduceerd blijven worden. Wel zal de naam veranderen in Spijkstaal International.

Peinemann is sinds 1954 een toonaangevend bedrijf in de wereld van horizontaal en verticaal transport. Vanuit het hoofdkantoor in Hoogvliet is Peinemann uitgegroeid tot een one-stop-shopping bedrijf met vestigingen verspreid over heel Nederland.  Lange tijd was Peinemann eigenaar van heftruckleverancier Crepa, dat nu in handen is van UniCarriers. Door middel van deze overname kan Peinemann een  breder producten- en dienstenpakket aanbieden.

Bron: Logistiek.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding