AutoBinck investeert in SnappCar

AutoBinck Group investeert in autodeelplatform SnappCar. De jonge onderneming telt ruim 150 duizend gebruikers in Europa en 20 duizend deelauto’s. SnappCar wil groeien tot 250 duizend deelauto’s in 2018.

"Met deze substantiële investering sluiten we aan bij één van de belangrijke ontwikkelingen in de markt voor mobiliteit", verklaart voormalig Hyundai-directeur Hans Kwaad, nu de chief business development officer bij AutoBinck Group. "De deelname in SnappCar is voor ons een strategische keuze: we zien de snel groeiende markt voor peer to peer autodelen en willen daarbij betrokken zijn, niet als toeschouwer maar als deelnemer. Verder speelt bij deze deelname mee dat deelautogebruik bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit."

Gebruikers kunnen via SnappCar.nl een auto huren van andere autobezitters of juist hun auto voor verhuur aanbieden. De auto’s worden onderling verhuurd, waarbij SnappCar alle praktische, juridische (waaronder verzekering) en financiële zaken regelt. Het idee hierachter is dat veel auto’s een groot deel van de dag stilstaan. Het is daarom beter om deze auto’s met elkaar te delen: dat is duurzamer én het levert de autobezitter geld op. De autohuurder is ook voordeliger uit. Hij of zij hoeft geen eigen of tweede auto te hebben en de huurprijzen liggen lager dan bij gewone autoverhuurders. Naast kostenbesparing en winst voor het milieu, draagt onderling autodelen bij aan het versterken van het sociale netwerk in wijken en gemeenten.

AutoBinck investeert in nieuwe vormen van mobiliteit die worden ondergebracht in de divisie Smart Mobility. Een recent voorbeeld hiervan is de investering in The New Motion, de Europese marktleider van laadoplossingen voor elektrische auto’s.

AutoBinck investeert in SnappCar - Automobielmanagement.nl

AutoBinck investeert in SnappCar

AutoBinck Group investeert in autodeelplatform SnappCar. De jonge onderneming telt ruim 150 duizend gebruikers in Europa en 20 duizend deelauto’s. SnappCar wil groeien tot 250 duizend deelauto’s in 2018.

"Met deze substantiële investering sluiten we aan bij één van de belangrijke ontwikkelingen in de markt voor mobiliteit", verklaart voormalig Hyundai-directeur Hans Kwaad, nu de chief business development officer bij AutoBinck Group. "De deelname in SnappCar is voor ons een strategische keuze: we zien de snel groeiende markt voor peer to peer autodelen en willen daarbij betrokken zijn, niet als toeschouwer maar als deelnemer. Verder speelt bij deze deelname mee dat deelautogebruik bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit."

Gebruikers kunnen via SnappCar.nl een auto huren van andere autobezitters of juist hun auto voor verhuur aanbieden. De auto’s worden onderling verhuurd, waarbij SnappCar alle praktische, juridische (waaronder verzekering) en financiële zaken regelt. Het idee hierachter is dat veel auto’s een groot deel van de dag stilstaan. Het is daarom beter om deze auto’s met elkaar te delen: dat is duurzamer én het levert de autobezitter geld op. De autohuurder is ook voordeliger uit. Hij of zij hoeft geen eigen of tweede auto te hebben en de huurprijzen liggen lager dan bij gewone autoverhuurders. Naast kostenbesparing en winst voor het milieu, draagt onderling autodelen bij aan het versterken van het sociale netwerk in wijken en gemeenten.

AutoBinck investeert in nieuwe vormen van mobiliteit die worden ondergebracht in de divisie Smart Mobility. Een recent voorbeeld hiervan is de investering in The New Motion, de Europese marktleider van laadoplossingen voor elektrische auto’s.