De overweldigende belangstelling bevestigt volgens De Vries dat ze op het goede spoor zitten en de sector een krachtige impuls kunnen geven. "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het vak van chauffeur. Tegelijkertijd melden zich steeds meer werkgevers die een of meerdere chauffeurs zoeken. Dit sectorplan komt op het goede moment".
 Het sectorplan speelt hiermee in op de snel veranderende arbeidsmarkt. De plannen van sociale partners zorgen ervoor dat chauffeurs die werkloos worden naar nieuw chauffeurswerk worden begeleid en werkzoekenden uit andere sectoren worden opgeleid op tot chauffeur. "We zitten in een kantelmoment op de arbeidsmarkt. Aan de ene kant zijn de gevolgen van de economische crisis nog zichtbaar door faillissement en ontslag. Aan de andere kant is er in sommige regio’s alweer meer vraag naar personeel en zelfs schaarste" aldus Arthur van Dijk, algemeen voorzitter TLN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding