AutoBinck neemt belang in Zelfstroom

AutoBinck heeft een minderheidsbelang verworven in Zelfstroom, een nieuwe speler op de markt voor zonne-energie. AutoBinck reageert op een ‘sterk veranderende mobiliteitsmarkt’.

Fleet Support (AutoBinck) neemt ROI Fleet & Mobility over

Met deze stap zegt AutoBinck zijn positie te verbreden op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. "Wij zien zonnepanelen en zonnestroom als belangrijke schakels binnen de duurzame mobiliteit: berijders van elektrische of plug-in hybride auto’s kunnen op die manier rijden op elektriciteit die ze zelf opwekken. Het is duurzamer, voordeliger en vooral ook leuk", verklaart Paul Zekhuis, de ceo van AutoBinck. "Wij investeren in nieuwe partners omdat we zien dat de markt voor mobiliteit sterk verandert. Dat betekent dat we nieuwe oplossingen moeten ontwikkelen en dit vindt plaats binnen onze nieuwe divisie Smart Mobility. Die richt zich op innovatie in mobiliteit."
AutoBinck Group nam eerder al een belang in The New Motion, dat zich richt op laaddiensten voor rijders van elektrische auto’s. Ook heeft AutoBinck een belang in SnappCar, dat online autodelen faciliteert.

Zelfstroom is een nieuwe aanbieder op de markt voor decentrale, duurzame elektriciteitsproductie. Het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch wil duurzaam leven gemakkelijker maken en biedt klanten daarom de mogelijkheid complete zonnestroomsystemen te huren. De opgewekte zonnestroom kan dan als brandstof dienen voor bijvoorbeeld elektrische auto’s.

100 miljoen euro

De groei-ambities zijn stevig, aldus oprichter en ceo Bram Leijten: "In vijf jaar tijd willen we voor honderd miljoen euro aan zonnepanelen op particuliere daken hebben geïnstalleerd. De samenwerking met AutoBinck geeft onze plannen een extra impuls. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de markt voor mobiliteit en de markt voor energie steeds nauwer met elkaar verweven raken.’

 

AutoBinck in Den Haag is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt. Het bedrijf is actief in acht Europese landen. De groep telt vijftig werkmaatschappijen, verdeeld over vier divisies: Car Distribution & Retail, Leasing & Finance, Parts & Accessoires en Smart Mobility.

AutoBinck investeert in nieuwe vormen van mobiliteit die worden ondergebracht in de divisie Smart Mobility. Een recent voorbeeld hiervan is de investering in The New Motion, de Europese marktleider van laadoplossingen voor elektrische auto’s. AutoBinck heeft tweeduizend medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim een miljard euro.

Zelfstroom is een nieuwe duurzame energieleverancier in Nederland. De organisatie stimuleert particulieren in Nederland om nu te beginnen met het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Zelfstroom biedt bijvoorbeeld complete zonnestroomsystemen te huur aan waardoor klanten direct besparen op hun energierekening zonder dat ze vooraf hoeven te investeren.

AutoBinck neemt belang in Zelfstroom - Automobielmanagement.nl

AutoBinck neemt belang in Zelfstroom

AutoBinck heeft een minderheidsbelang verworven in Zelfstroom, een nieuwe speler op de markt voor zonne-energie. AutoBinck reageert op een ‘sterk veranderende mobiliteitsmarkt’.

Fleet Support (AutoBinck) neemt ROI Fleet & Mobility over

Met deze stap zegt AutoBinck zijn positie te verbreden op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. "Wij zien zonnepanelen en zonnestroom als belangrijke schakels binnen de duurzame mobiliteit: berijders van elektrische of plug-in hybride auto’s kunnen op die manier rijden op elektriciteit die ze zelf opwekken. Het is duurzamer, voordeliger en vooral ook leuk", verklaart Paul Zekhuis, de ceo van AutoBinck. "Wij investeren in nieuwe partners omdat we zien dat de markt voor mobiliteit sterk verandert. Dat betekent dat we nieuwe oplossingen moeten ontwikkelen en dit vindt plaats binnen onze nieuwe divisie Smart Mobility. Die richt zich op innovatie in mobiliteit."
AutoBinck Group nam eerder al een belang in The New Motion, dat zich richt op laaddiensten voor rijders van elektrische auto’s. Ook heeft AutoBinck een belang in SnappCar, dat online autodelen faciliteert.

Zelfstroom is een nieuwe aanbieder op de markt voor decentrale, duurzame elektriciteitsproductie. Het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch wil duurzaam leven gemakkelijker maken en biedt klanten daarom de mogelijkheid complete zonnestroomsystemen te huren. De opgewekte zonnestroom kan dan als brandstof dienen voor bijvoorbeeld elektrische auto’s.

100 miljoen euro

De groei-ambities zijn stevig, aldus oprichter en ceo Bram Leijten: "In vijf jaar tijd willen we voor honderd miljoen euro aan zonnepanelen op particuliere daken hebben geïnstalleerd. De samenwerking met AutoBinck geeft onze plannen een extra impuls. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de markt voor mobiliteit en de markt voor energie steeds nauwer met elkaar verweven raken.’

 

AutoBinck in Den Haag is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt. Het bedrijf is actief in acht Europese landen. De groep telt vijftig werkmaatschappijen, verdeeld over vier divisies: Car Distribution & Retail, Leasing & Finance, Parts & Accessoires en Smart Mobility.

AutoBinck investeert in nieuwe vormen van mobiliteit die worden ondergebracht in de divisie Smart Mobility. Een recent voorbeeld hiervan is de investering in The New Motion, de Europese marktleider van laadoplossingen voor elektrische auto’s. AutoBinck heeft tweeduizend medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim een miljard euro.

Zelfstroom is een nieuwe duurzame energieleverancier in Nederland. De organisatie stimuleert particulieren in Nederland om nu te beginnen met het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Zelfstroom biedt bijvoorbeeld complete zonnestroomsystemen te huur aan waardoor klanten direct besparen op hun energierekening zonder dat ze vooraf hoeven te investeren.