Het geld dat De Lage Landen (DLL) oplevert, kan Rabobank goed gebruiken om zijn kapitaalpositie te versterken, zo meldt het Financieele Dagblad . ‘De Amerikaanse zakenbank Bank of America Merrill Lynch adviseert Rabo over de verkoop van onderdelen die niet meer tot de kern van de coöperatieve bank behoren.’ Twee jaar gelden verkocht de bank al dochteronderneming Robeco.
Het internationale leasebedrijf DLL Group heeft ruim vijfduizend medewerkers in 35 landen. Over het boekjaar 2014 werd een winst van zo’n half miljard euro gerealiseerd, ongeveer een kwart van de winst van Rabobank.
Met een dergelijke winst is De Lage Landen een maatje groter dan Leaseplan, dat vorig jaar door een groep investeerders werd gekocht van Volkswagen AG voor 3,7 miljard euro. Volgens zakenbankiers zou DLL vierenhalf tot vijf miljard euro kunnen opbrengen. Vooral het Nederlandse Athlon Car Lease, onderdeel van DLL, kan volgens ingewijden rekenen op warme belangstelling van kopers.
Vanwege de grootte van De Lage Landen is slechts een beperkte groep partijen in staat het bedrijf in zijn geheel over te nemen. Een andere complicatie is dat een koper waarschijnlijk direct de leaseportefeuille opnieuw in de markt moet herfinancieren. Volgens ingewijden worden er momenteel verkennende gesprekken gevoerd met geïnteresseerden en onder meer Société Générale wordt genoemd als kandidaat, zo meldt het FD. DDL financiert behalve auto’s onder meer ook medische apparatuur en landbouwmachines.

Zie ook: koper Lage Landen moet op zoek naar dertig miljard euro.