Dat maakte de onderneming afgelopen maandag bekend. De winst kwam over 2015 uit op 125 miljoen euro, dat was een jaar eerder nog 104 miljoen euro. Daarnaast steeg de omzet, van 2,5 miljard euro in 2014 naar bijna 2,7 miljard euro in 2015. Het aantal werknemers nam met maar liefst 320 toe tot 10.623.

Het concern voorziet dat 2016 wederom een goed jaar zal worden, met een omzet van rond de 3 miljard euro. In alle vier de divisies is sprake van groei en zowel de orderportefeuille als de opbrengsten lagen na de eerste acht weken van dit jaar hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stijgende omzet bij de autodivisie komt voornamelijk door de toegenomen productie van auto’s in opdracht van de BMW Groep, maar ook door het leveren van persdelen aan derden en ingenieur & installatiewerkzaamheden. VDL geeft niet aan hoeveel winst Nedcar gemaakt heeft, maar stelt wel "dat het jaar 2015 afgesloten is met een positief resultaat".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding