Consumenten krijgen er in enkele online stappen inzicht in onderhoud- of reparatiekosten en kunnen direct een afspraak vastleggen bij het autobedrijf van hun keuze. Frank Ruygrok, nu nog salesmanager van AutoTrack, is per 1 maart verantwoordelijk voor het vernieuwde Carsom.

"Op dit moment maakt Carsom het voor consumenten mogelijk om met een paar muisklikken offertes op te vragen bij verschillende autobedrijven in de buurt", legt Ruygrok uit. "Het nieuwe Carsom bevat een ingenieuze systematiek die automatisch onderhoudsprijzen bepaalt op basis van kenteken en kilometerstand. Consumenten weten daardoor direct waar ze aan toe zijn en kunnen direct een afspraak maken bij het autobedrijf. Het voordeel voor autobedrijven is dat zij geen tijd meer kwijt zijn aan het maken van offertes. Het is slechts een kwestie van akkoord geven op de gecalculeerde prijzen."

 

Win-win

Consumenten hebben behoefte aan helderheid over onderhoudskosten. Carsom brengt autobezitters en autobedrijven bij elkaar door kosten inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. "Uit de huidige resultaten blijkt dat we echt inspelen op een consumentenbehoefte. We gaan hierin een stap verder door er als het ware een webshop voor onderhoud en reparatie van te maken en het daarmee nóg eenvoudiger te maken voor consumenten en autobedrijven", aldus Ruygrok. "In Mobility Media hebben we een gedegen partner gevonden. Het door hen ontwikkelde Drivelog.de werkt al met de hierboven genoemde calculatiesystematiek. Ook in verschillende Scandinavische landen zijn de afgelopen periode dergelijke initiatieven succesvol gelanceerd. Tijd dus om het ook in Nederland uit te rollen."

Het vernieuwde Carsom.nl gaat per 1 juli aanstaande live. Ondertussen kijkt Ruygrok al verder vooruit: "Bosch introduceert in Duitsland binnenkort Drivelog Connect, waarbij de smartphone de verbinding vormt tussen automobilist en auto. Een plug in de OBD-stekker van de auto en een bijbehorende mobiele app ontzorgen de automobilist op alle mogelijke manieren. Denk hierbij aan een herinnering voor benodigd onderhoud, uitleg van gesignaleerde error codes uit het motormanagement, inzichtelijk maken van verbruik en bijbehorende brandstofkosten. Met als doel het rijden efficiënter, veiliger en daarmee comfortabeler te maken. Dat wordt onze volgende stap met Carsom."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding