Sator neemt AOC in Zeeland over

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van de Auto Onderdelen Centrale Middelburg (AOC) principeovereenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

AOC vestiging Goes.

AOC is marktleider in Zeeland met twee sterke vestigingen in Goes en Vlissingen. Het bedrijf werd opgericht in 1965 door Wim Verhoeff, de vader van de huidige directeur-eigenaar Rens Verhoeff. Het bedrijf telt 61 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsinrichting.

Rens Verhoeff: "Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Sator te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. De schaalvergroting biedt zoveel voordelen, dat we de ogen daarvoor niet kunnen sluiten".

"Wie de ontwikkelingen in Europa volgt, ziet dat er een schaalvergroting gaande is op alle niveaus, met efficiencyverbetering en vergroting van product-, service- en trainingsaanbod naar de autobedrijven als doel. Zo helpen we onze klantenkring om hun marktaandeel te behouden of uit te breiden", aldus Rens Verhoeff.

 

Dienstverlening

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen : "De overname van AOC is voor ons erg belangrijk om onze geografische dekking in Nederland te waarborgen. AOC heeft een ijzersterke positie in het Zeeuwse en werkt al jaren nauw met ons samen.  De dienstverlening aan het autobedrijf is nog steeds de belangrijkste pijler onder onze samenwerking".

"Met de acquisitie van AOC in Zeeland groeit ons eigen grossiersnetwerk naar 83 vestigingen. Samen met de bijna 50 Full Force Partner vestigingen biedt ons netwerk aan de autobedrijven een serviceniveau dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de efficiency in de werkplaats. Zonder die toegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig", aldus Roggeveen.

Partijen streven ernaar de transactie in de komende twee maanden af te ronden. Over de acquisitieprijs werden geen mededelingen gedaan.

Sator neemt AOC in Zeeland over - Automobielmanagement.nl

Sator neemt AOC in Zeeland over

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van de Auto Onderdelen Centrale Middelburg (AOC) principeovereenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

AOC vestiging Goes.

AOC is marktleider in Zeeland met twee sterke vestigingen in Goes en Vlissingen. Het bedrijf werd opgericht in 1965 door Wim Verhoeff, de vader van de huidige directeur-eigenaar Rens Verhoeff. Het bedrijf telt 61 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsinrichting.

Rens Verhoeff: "Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Sator te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. De schaalvergroting biedt zoveel voordelen, dat we de ogen daarvoor niet kunnen sluiten".

"Wie de ontwikkelingen in Europa volgt, ziet dat er een schaalvergroting gaande is op alle niveaus, met efficiencyverbetering en vergroting van product-, service- en trainingsaanbod naar de autobedrijven als doel. Zo helpen we onze klantenkring om hun marktaandeel te behouden of uit te breiden", aldus Rens Verhoeff.

 

Dienstverlening

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen : "De overname van AOC is voor ons erg belangrijk om onze geografische dekking in Nederland te waarborgen. AOC heeft een ijzersterke positie in het Zeeuwse en werkt al jaren nauw met ons samen.  De dienstverlening aan het autobedrijf is nog steeds de belangrijkste pijler onder onze samenwerking".

"Met de acquisitie van AOC in Zeeland groeit ons eigen grossiersnetwerk naar 83 vestigingen. Samen met de bijna 50 Full Force Partner vestigingen biedt ons netwerk aan de autobedrijven een serviceniveau dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de efficiency in de werkplaats. Zonder die toegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig", aldus Roggeveen.

Partijen streven ernaar de transactie in de komende twee maanden af te ronden. Over de acquisitieprijs werden geen mededelingen gedaan.