Overname Leaseplan Corporation afgerond

LeasePlan Corporation NV heeft bekendgemaakt dat het consortium van langetermijninvesteerders de acquisitie van Leaseplan heeft afgerond. Leaseplan is overgenomen van Global Mobility Holding BV, op zijn beurt een joint venture van Volkswagen AG en Fleet Investments BV.

De nieuwe 100%-aandeelhouder is LP Group BV dat bestaat uit een consortium dat is samengesteld uit een groep van langetermijninvesteerders waaronder onder meer het Nederlandse pensioenfonds PGGM, het grootste pensioen van Denemarken ATP en het investeringsfonds van Abu Dhabi. Vahid Daemi, de ceo van LeasePlan Corporation: "Onze nieuwe aandeelhouders steunen onze groeiambities volledig en ook onze langetermijnstrategie om oplossingen voor mobiliteit van hoog niveau  over de hele wereld aan te bieden. Wij beheren nu een vloot van 1,55 miljoen auto’s wereldwijd." De overname behelst in totaal 3,7 miljard euro.

Vanaf vandaag (21 maart) zijn de leden van de raad van commissarissen die betrokken waren bij de vorige Leaseplan-aandeelhouders teruggetreden maar Ada van der Veer en Herta von Stiegel  blijven aan als onafhankelijke leden. Met de nieuwe benoemingen bestaat de raad nu uit zeven mensen, waarvan er vijf onafhankelijk zijn: Jos Streppel (voorzitter), Stefan Orlowski, Steven van Schilfgaarde, Herta von Stiegel en Ada van der Veer. Leden van het consortium zijn Manjit Dale en Eric-Jan Vink.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Overname Leaseplan Corporation afgerond - Automobielmanagement.nl

Overname Leaseplan Corporation afgerond

LeasePlan Corporation NV heeft bekendgemaakt dat het consortium van langetermijninvesteerders de acquisitie van Leaseplan heeft afgerond. Leaseplan is overgenomen van Global Mobility Holding BV, op zijn beurt een joint venture van Volkswagen AG en Fleet Investments BV.

De nieuwe 100%-aandeelhouder is LP Group BV dat bestaat uit een consortium dat is samengesteld uit een groep van langetermijninvesteerders waaronder onder meer het Nederlandse pensioenfonds PGGM, het grootste pensioen van Denemarken ATP en het investeringsfonds van Abu Dhabi. Vahid Daemi, de ceo van LeasePlan Corporation: "Onze nieuwe aandeelhouders steunen onze groeiambities volledig en ook onze langetermijnstrategie om oplossingen voor mobiliteit van hoog niveau  over de hele wereld aan te bieden. Wij beheren nu een vloot van 1,55 miljoen auto’s wereldwijd." De overname behelst in totaal 3,7 miljard euro.

Vanaf vandaag (21 maart) zijn de leden van de raad van commissarissen die betrokken waren bij de vorige Leaseplan-aandeelhouders teruggetreden maar Ada van der Veer en Herta von Stiegel  blijven aan als onafhankelijke leden. Met de nieuwe benoemingen bestaat de raad nu uit zeven mensen, waarvan er vijf onafhankelijk zijn: Jos Streppel (voorzitter), Stefan Orlowski, Steven van Schilfgaarde, Herta von Stiegel en Ada van der Veer. Leden van het consortium zijn Manjit Dale en Eric-Jan Vink.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding