Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. In maart daalde het aantal faillissementen echter weer, tot net iets onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk. Het aantal faillissementen in de eerste drie maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 436 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 94. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 72. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding