In de uitzending van Radar op 11 april worden enkele gebruikers van de tankpas geïnterviewd. Ze zijn er naar eigen zeggen zelf achter gekomen dat de maandelijks factuur van Fleetcor niet overeenkwam met het bedrag van het bonnetje na de tankbeurt.

Fleetcor bevestigt de afwijking en zegt te werken met een eigen vastgestelde dagprijs dat een soort gemiddelde van de prijzen op de verschillende stations. Dat komt soms wat meer zijn, maar soms ook wat minder, zoals bijvoorbeeld bij de dure snelwegstations. Een korte steekproef van Radar wijst echter uit dat er in alle gevallen meer wordt betaald dan dat de literprijs op de pomp aangeeft, ongeveer 3 tot 4 cent per liter.

In een reactie zegt Shell de zaak nader te onderzoeken. FleetCor beweert in een schriftelijke reactie naar Radar dat het voor klanten juist heel makkelijk is om de zekerheid van één prijs te hebben. Het bedrijf gaat niet in op het feit dat de gefactureerde prijs altijd hoger is dan de prijs aan de pomp. Ook beweert het bedrijf dat gebruikers kunnen kiezen voor een andere euroShell tankpas, maar zowel op de website als bij de klantenservice is daar geen informatie over te vinden.

Bron: Trends in Autoleasing