Dat stelt Financieel Dagblad op grond van de jaarstukken die Pon, dat ook in fietsen doet, heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Pon schrijft de omzetgroei bij zijn autodivisie toe aan een sterk verbeterd economisch sentiment. Ook de wijziging van de belastingregels aan het eind van het jaar bezorgde de verkopen een impuls.  

Pon geeft verder geen enkele informatie over de verdere aanpak van dieselgate in Nederland. Eerder deelde het bedrijf mee dat 160.000 auto’s in aanmerking komen voor een software-update.

Volkswagen zelf schat de gevolgen van het schandaal aanzienlijk ernstiger in. Het bedrijf maakte vrijdag bekend 16,2 miljard te reserveren voor de nasleep. VW deelde vrijdag eveneens mee dat het onderzoek door advocatenkantoor Jones Day goed vordert. Inmiddels zijn 450 interviews gehouden en meer dan 60 miljoen elektronische documenten overhandigd. VW verwacht de resultaten van het interne onderzoek in het vierde kwartaal van dit jaar openbaar te kunnen maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding