Gavob-initiatiefnemer Hemmie Kerklingh en eigenaar van KAV en ConnectCar heeft van algemeen directeur Bovag Peter Niesink te horen gekregen dat zijn lidmaatschap wordt opgezegd.
Argumenten hiervoor zijn dat Kerklingh slechts lid is met één van zijn bedrijven te weten ConnectCar en niet met het veel grotere KAV. Een tweede argument is de oprichting van een zogenaamde concurrerende branchevereniging Gavob.

Woordvoerder van de Bovag Paul de Waal ziet de opzegging van het lidmaatschap van ConnectCar als een resultaat van enkele jaren gesprekken en onderhandelingen over het niet aansluiten van KAV, maar wel het kleinere bedrijf van Kerklingh Connectcar. "Dat zien wij als free rider-gedrag en daar hebben we hem meerdere malen op aangesproken. Hij toont zich hiermee niet solidair. Onze statuten zeggen dat je met alle bedrijfsonderdelen lid moet zijn." De oprichting van de Gavob zou volgens De Waal ‘de laatste druppel’ zijn.

De opmerking van Kerklingh dat er geen ondernemers in het Bovag-bestuur zouden zitten en de traagheid nieuwe regelementen van de autodeelbranche tot stand komen wijst De Waal van de hand. "Het zijn stuk voor stuk allemaal ondernemers. En het aanpassen van de autodeel reglementen vraagt zorgvuldigheid. Daar moeten meerdere partijen naar kijken en daar zijn we volop mee bezig." Woordvoerder de Waal omschrijft Kerklingh als een actief en constructief lid die zich regelmatig op de innovatiedagen laat zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding