Stern goednieuwsshow: winst- en omzetgroei over Q1 2016

Autodealer Stern Groep heeft zowel de winst als de omzet in het eerste kwartaal zien groeien ten opzichte van een jaar eerder.

Stern goednieuwsshow: winst- en omzetgroei over Q1 2016

Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. Stern meldde een winst van 2,4 miljoen euro, tegen 2,1 miljoen euro een jaar geleden. De omzet kwam uit op 285,2 miljoen euro, bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. Deze toename is vooral te zien bij Dealergroep Stern (plus 7,7 procent) en bij SternLease (plus 13,3 procent).

Het bedrijfsresultaat (ebit) dikte met 13,7 procent aan tot 4,1 miljoen euro. Het bedrijf signaleert inmiddels dat de resultaten zich positiever lijken te ontwikkelen dan ten opzichte van de in maart afgegeven verwachtingen. "Het resultaat na belastingen is op zich al bemoedigend en de ontwikkeling van de orderportefeuille bij een aantal merken en bij SternLease, alsmede de recente aanpassingen in Autobrief 2, zijn aanleiding de inschatting positief bij te stellen", aldus de onderneming.

De dealergroep van Stern wist ‘wederom’ het marktaandeel te vergroten. Het marktaandeel personenauto’s is 5,6 procent en bedrijfswagens 8,3 procent. De leaseportefeuille nam autonoom verder toe tot 9.252 contracten per eind maart.

Komend jaar wordt gekeken naar het ‘optuigen van een financiering die nauw aansluit bij de groeiambities’. De mogelijkheid van securitisatie van de leaseportefeuille wordt daarbij ook bekeken. Deze wijze van financieren biedt volgens Stern gezien de omvang van de leasevloot inmiddels voldoende kostenvoordelen om het te overwegen.

Stern meldde dinsdag verder dat er nog geen overeenstemming is bereikt tussen werkgevers en werknemers over een nieuwe cao, maar dat nieuwe afspraken snel worden verwacht.

Reacties

De waarheid en Henk v.d. Kwast dat zijn 2 uitersten. Die cijfers zouden wel eens gelogen kunnen zijn.

Geplaatst door: Ron de Zeeuw op
Stern goednieuwsshow: winst- en omzetgroei over Q1 2016 - Automobielmanagement.nl

Stern goednieuwsshow: winst- en omzetgroei over Q1 2016

Autodealer Stern Groep heeft zowel de winst als de omzet in het eerste kwartaal zien groeien ten opzichte van een jaar eerder.

Stern goednieuwsshow: winst- en omzetgroei over Q1 2016

Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. Stern meldde een winst van 2,4 miljoen euro, tegen 2,1 miljoen euro een jaar geleden. De omzet kwam uit op 285,2 miljoen euro, bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. Deze toename is vooral te zien bij Dealergroep Stern (plus 7,7 procent) en bij SternLease (plus 13,3 procent).

Het bedrijfsresultaat (ebit) dikte met 13,7 procent aan tot 4,1 miljoen euro. Het bedrijf signaleert inmiddels dat de resultaten zich positiever lijken te ontwikkelen dan ten opzichte van de in maart afgegeven verwachtingen. "Het resultaat na belastingen is op zich al bemoedigend en de ontwikkeling van de orderportefeuille bij een aantal merken en bij SternLease, alsmede de recente aanpassingen in Autobrief 2, zijn aanleiding de inschatting positief bij te stellen", aldus de onderneming.

De dealergroep van Stern wist ‘wederom’ het marktaandeel te vergroten. Het marktaandeel personenauto’s is 5,6 procent en bedrijfswagens 8,3 procent. De leaseportefeuille nam autonoom verder toe tot 9.252 contracten per eind maart.

Komend jaar wordt gekeken naar het ‘optuigen van een financiering die nauw aansluit bij de groeiambities’. De mogelijkheid van securitisatie van de leaseportefeuille wordt daarbij ook bekeken. Deze wijze van financieren biedt volgens Stern gezien de omvang van de leasevloot inmiddels voldoende kostenvoordelen om het te overwegen.

Stern meldde dinsdag verder dat er nog geen overeenstemming is bereikt tussen werkgevers en werknemers over een nieuwe cao, maar dat nieuwe afspraken snel worden verwacht.

Reacties

De waarheid en Henk v.d. Kwast dat zijn 2 uitersten. Die cijfers zouden wel eens gelogen kunnen zijn.

Geplaatst door: Ron de Zeeuw op