Het ambtenarenfonds heeft grote schade geleden door de enorme koersval van VW na het bekend worden van het dieselschandaal. Volgens het Financieel Dagblad zou APG inmiddels haar aandelen VW van de hand gedaan hebben.
APG doet mee omdat ‘VW over informatie beschikte die relevant was voor de prijsvorming van het aandeel VW, maar deze informatie niet gedeeld heeft’, aldus een woordvoerder tegenover het FD. Toen die informatie, over de grootschalige manipulatie van uitstootwaarden van dieselmotoren, naar buiten kwam had dat volgens de pensioenuitvoerder ‘een negatief effect op de koers van het aandeel en op de waarde van het belang dat APG in VW hield namens onze klanten’.
De massaclaim is ingediend bij de arrondissementsrechtbank van Braunschweig. Naast de Nederlandse pensioenbelegger hebben zich 277 institutionele beleggers uit onder meer Duitsland en de VS aangesloten bij de massaclaim. Zij eisen samen €3,23 miljard om hun koersverliezen te compenseren. In Braunschweig werden eerder al meer dan zeventig claims van individuele beleggers ingediend waarbij de bedragen variëren tussen €2 miljoen en €600 miljoen. Dit weekend werd bekend dat het Noorse staatsfonds, met een belang van 1,64% een van Volkswagens grootste aandeelhouders zonder zetel in de Raad van Commissarissen, VW ook gaat aanpakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding