Aanleiding hiervoor is de oprichting van een alternatieve brancheorganisatie onder de naam Gavob door ConnectCar-eigenaar Hemmie Kerklingh. Daarnaast verwijt de Bovag de Amsterdamse ondernemer slechts met één van zijn meerdere bedrijven Bovag-lid te zijn. Een reden die Kerklingh weerlegt met een brief uit 2013 waarin staat dat dit is toegestaan. Volgens de Bovag was dit een uitzondering waarmee coulance werd betoond naar betrokkenen. Bovag-woordvoerder Paul de Waal hierover: "Deze dispensatie is in 2015 vervallen toen we onze statuten hebben aangescherpt en dat hebben we hem ook laten weten."

De reden voor het oprichten van een alternatieve branche-organisatie wordt volgens initiatiefnemer Hemmie Kerklingh ingegeven door "het schromelijk te kort schieten van de Bovag voor de branche van autodeelbedrijven".

ConnectCar overweegt juridische stappen tegen het voorgenomen besluit van de Bovag-top om het lidmaatschap eenzijdig op te zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding