Aantal faillissementen opnieuw gedaald

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. In april 2016 zijn er vijftien faillissementen minder uitgesproken dan in maart, meldt CBS. Vorige maand was de daling 88. De meeste faillissementen zijn opnieuw uitgesproken in de handel.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. In maart en april daalde het aantal faillissementen echter weer, tot onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk. Het aantal faillissementen in de eerste vier maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 355 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in april 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 73. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op zestig. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aantal faillissementen opnieuw gedaald - Automobielmanagement.nl

Aantal faillissementen opnieuw gedaald

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. In april 2016 zijn er vijftien faillissementen minder uitgesproken dan in maart, meldt CBS. Vorige maand was de daling 88. De meeste faillissementen zijn opnieuw uitgesproken in de handel.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. In maart en april daalde het aantal faillissementen echter weer, tot onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk. Het aantal faillissementen in de eerste vier maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 355 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in april 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 73. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op zestig. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding