Volgens nieuwe cijfers van brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging steeg het aantal onderhoudsmomenten voor personenauto’s met 5,3 procent tot ruim 14 miljoen.

Eerdere jaren was nog sprake van flinke dalingen. Veel mensen probeerden onderhoud en reparatie uit te stellen om kosten te besparen. Dit gebrekkige onderhoud leidde volgens de autobranche overigens wel tot hogere uitgaven aan ‘pechgevallen’.

Nu de economie is aangetrokken, lijkt de Nederlandse automobilist ook weer beter voor zijn voertuig te zorgen, constateren Bovag en RAI Vereniging.

De marktaandelen van de diverse branchesegmenten – dealers, universele garages, fastfitters – bleven vrijwel gelijk, maar ieder segment zag de omzet wel toenemen. De totale omzet van garages uit onderhoudswerk nam dan ook met 10,6 procent toe tot ruim 3,5 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding