Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in vijf weken tijd ruim 3 miljoen euro euro opgehaald via het nieuwe handelsplatform Nxchange.

Dat maakte de onderneming maandag bekend. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van het netwerk, dat nu uit vijftig laadstations in Nederland bestaat. Er komen nieuwe oplaadpunten bij langs snelwegen, in de grote steden en ook in het buitenland. Elk laadstation vergt een investering van circa twee ton, aldus oprichter Bart Lubbers van Fastned.

De laadpalenexploitant is het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de diensten van Nxchange, dat sinds april in de lucht is. Ondernemers kunnen daar nieuw kapitaal aantrekken bij investeerders binnen hun eigen netwerk. Een belangrijk verschil met crowdfunding is dat er verhandelbare effecten worden uitgegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations - Automobielmanagement.nl

Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in vijf weken tijd ruim 3 miljoen euro euro opgehaald via het nieuwe handelsplatform Nxchange.

Dat maakte de onderneming maandag bekend. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van het netwerk, dat nu uit vijftig laadstations in Nederland bestaat. Er komen nieuwe oplaadpunten bij langs snelwegen, in de grote steden en ook in het buitenland. Elk laadstation vergt een investering van circa twee ton, aldus oprichter Bart Lubbers van Fastned.

De laadpalenexploitant is het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de diensten van Nxchange, dat sinds april in de lucht is. Ondernemers kunnen daar nieuw kapitaal aantrekken bij investeerders binnen hun eigen netwerk. Een belangrijk verschil met crowdfunding is dat er verhandelbare effecten worden uitgegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding