Recordwinst VDL Groep over 2015

De VDL Groep heeft vorig jaar de hoogste nettowinst ooit geboekt: 125 miljoen euro op een omzet van 2,7 miljard euro. Dat betekent een stijging van 20 procent respectievelijk 5,5 procent.

In november neemt Willem van der Leegte het roer over van zijn vader Wim, die het bedrijf tot wereldspeler maakte. VDL telt nu 10.623 werknemers in 19 landen, zo blijkt uit het maandag verschenen jaarverslag. Er werd geleverd aan 113 landen, waarvan Duitsland met 1138 miljoen euro verreweg de grootste omzet opleverde.

De autodivisie behaalde vorig jaar een omzet van 912 miljoen euro, ten opzichte van 775 miljoen euro in 2014. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat. VDL Nedcar bouwt in Born voor BMW de Mini. Daarnaast is begin november 2015 de productie van de Mini cabrio van start gegaan. Deze wordt exclusief in Born geproduceerd.

Vorig jaar zijn 57.019 auto’s afgeleverd, tegen 29.196 exemplaren in 2014. In 2016 zullen de productievolumes bij VDL Nedcar naar aanzienlijk toenemen, zo verwacht VDL. Dit zal volgens het bedrijf een forse groei van het personeelsbestand met zich meebrengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Recordwinst VDL Groep over 2015 - Automobielmanagement.nl

Recordwinst VDL Groep over 2015

De VDL Groep heeft vorig jaar de hoogste nettowinst ooit geboekt: 125 miljoen euro op een omzet van 2,7 miljard euro. Dat betekent een stijging van 20 procent respectievelijk 5,5 procent.

In november neemt Willem van der Leegte het roer over van zijn vader Wim, die het bedrijf tot wereldspeler maakte. VDL telt nu 10.623 werknemers in 19 landen, zo blijkt uit het maandag verschenen jaarverslag. Er werd geleverd aan 113 landen, waarvan Duitsland met 1138 miljoen euro verreweg de grootste omzet opleverde.

De autodivisie behaalde vorig jaar een omzet van 912 miljoen euro, ten opzichte van 775 miljoen euro in 2014. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat. VDL Nedcar bouwt in Born voor BMW de Mini. Daarnaast is begin november 2015 de productie van de Mini cabrio van start gegaan. Deze wordt exclusief in Born geproduceerd.

Vorig jaar zijn 57.019 auto’s afgeleverd, tegen 29.196 exemplaren in 2014. In 2016 zullen de productievolumes bij VDL Nedcar naar aanzienlijk toenemen, zo verwacht VDL. Dit zal volgens het bedrijf een forse groei van het personeelsbestand met zich meebrengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding