Nieuwe ANWB autoverzekering stimuleert veilig rijden

ANWB introduceert de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering, die verzekerden stimuleert veiliger te rijden. Zij stellen daarvoor gegevens over hun rijgedrag beschikbaar.

Nieuwe ANWB autoverzekering stimuleert veilig rijden

Aan de hand van de gegevens wordt een individuele rijscore berekend en krijgen verzekerden adviezen hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren. De rijscore wordt vertaald in korting op de verzekeringspremie van de ANWB autoverzekering. De korting kan oplopen tot 30%. Als verzekerden een niet al te veilig rijgedrag laten zien en de adviezen en tips niet leiden tot verbetering, dan verspelen zij hun korting.
De verzekerde beschikt via de smartphone over de berekende rijscores en de adviezen. Deze wordt elke tien dagen aan hen gerapporteerd. Daarbij wordt de snelheid ten opzichte van de toegestane maximum snelheid, de acceleratiesnelheid, snelheid in bochten en het remgedrag gemeten. Eens per drie maanden wordt de rijscore voor de korting berekend.
De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is samen met haar verzekeringsdochter Unigarant en het Engelse bedrijf Ingenie ontwikkeld. Jongeren die een autoverzekering willen sluiten krijgen een instapkorting van 10% op de bestaande verzekeringspremie. Ervaringen in het buitenland leren dat deelnemers significant bewuster en veiliger gaan rijden.

Nieuwe ANWB autoverzekering stimuleert veilig rijden - Automobielmanagement.nl

Nieuwe ANWB autoverzekering stimuleert veilig rijden

ANWB introduceert de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering, die verzekerden stimuleert veiliger te rijden. Zij stellen daarvoor gegevens over hun rijgedrag beschikbaar.

Nieuwe ANWB autoverzekering stimuleert veilig rijden

Aan de hand van de gegevens wordt een individuele rijscore berekend en krijgen verzekerden adviezen hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren. De rijscore wordt vertaald in korting op de verzekeringspremie van de ANWB autoverzekering. De korting kan oplopen tot 30%. Als verzekerden een niet al te veilig rijgedrag laten zien en de adviezen en tips niet leiden tot verbetering, dan verspelen zij hun korting.
De verzekerde beschikt via de smartphone over de berekende rijscores en de adviezen. Deze wordt elke tien dagen aan hen gerapporteerd. Daarbij wordt de snelheid ten opzichte van de toegestane maximum snelheid, de acceleratiesnelheid, snelheid in bochten en het remgedrag gemeten. Eens per drie maanden wordt de rijscore voor de korting berekend.
De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is samen met haar verzekeringsdochter Unigarant en het Engelse bedrijf Ingenie ontwikkeld. Jongeren die een autoverzekering willen sluiten krijgen een instapkorting van 10% op de bestaande verzekeringspremie. Ervaringen in het buitenland leren dat deelnemers significant bewuster en veiliger gaan rijden.