Dat meldt zakenwebsite RTL-Z. De oplichters maken op slinkse wijze gebruik van een zwakheid in de app. Als je geld overmaakt, zonder dat je het geld op je rekening hebt staan (saldo te laag), dan geeft de app een paar minuten aan dat de transactie in behandeling is.

De ‘autokopers’ laten dat zien aan hun nietsvermoedende slachtoffers, die er vervolgens mee akkoord gaat dat de auto wordt overgeschreven. Voordat de gedupeerden erachter komen dat ze helemaal geen geld hebben ontvangen, zijn de daders er al lang met hun auto vandoor.

Volgens de politie zeggen de daders structureel dat ze het geld inmiddels cash hebben betaald, als ze met hun oplichting worden geconfronteerd door agenten.

De politie adviseert mensen die via sites als marktplaats hun auto verkopen om altijd cash geld te vragen, of zelf ook een Rabobankrekening te gebruiken. Dan moet het geld namelijk meteen op je rekening staan.

Inmiddels zijn twee autoverkopers in de verkooptruc getrapt. De oplichters zijn actief geweest in Almere en Woerden. De politie in Flevoland vermoedt dat het om een groep oplichters gaat.