BMW stapt in Nederlandse parking-app ParkMobile

BMW heeft een meerderheidsbelang gekocht in de Nederlandse parkeer-app ParkMobile. Daarmee wil ook BMW, net als veel concurrenten, haar positie versterken op het gebied van mobiliteitsdiensten en daarmee ‘meer worden dan alleen maar een autobouwer’.

ParkMobile, gevestigd in Diemen, biedt parkeerdiensten via smartphones. In de nabije toekomst moet dat echter in de auto zelf geïntegreerd worden. Bovendien kunnen de diensten worden uitgebreid met reserveringen waar de auto dan eventueel ‘zelf’ naar toe moet kunnen rijden. Ook worden andere diensten toegevoegd waarmee ParkMobile en BMW in willen spelen op de ontwikkeling van eigendom naar autodelen als onderdeel van de deel-economie.

BMW ziet de aankoop in eerste instantie als een strategische investering. Volgens directeur Marius Koerselman zal ParkMobile zelfstandig blijven bestaan en ook beschikbaar blijven voor andere autobedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW stapt in Nederlandse parking-app ParkMobile - Automobielmanagement.nl

BMW stapt in Nederlandse parking-app ParkMobile

BMW heeft een meerderheidsbelang gekocht in de Nederlandse parkeer-app ParkMobile. Daarmee wil ook BMW, net als veel concurrenten, haar positie versterken op het gebied van mobiliteitsdiensten en daarmee ‘meer worden dan alleen maar een autobouwer’.

ParkMobile, gevestigd in Diemen, biedt parkeerdiensten via smartphones. In de nabije toekomst moet dat echter in de auto zelf geïntegreerd worden. Bovendien kunnen de diensten worden uitgebreid met reserveringen waar de auto dan eventueel ‘zelf’ naar toe moet kunnen rijden. Ook worden andere diensten toegevoegd waarmee ParkMobile en BMW in willen spelen op de ontwikkeling van eigendom naar autodelen als onderdeel van de deel-economie.

BMW ziet de aankoop in eerste instantie als een strategische investering. Volgens directeur Marius Koerselman zal ParkMobile zelfstandig blijven bestaan en ook beschikbaar blijven voor andere autobedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding