Van Mossel in sale/lease back vijf panden

Van Mossel Automotive Group heeft vijf panden verkocht aan vastgoedbedrijf Gramercy Property Europe om ze vervolgens weer voor 17 jaar terug te leasen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 27,4 miljoen euro.

Van Mossel in sale/lease back vijf panden

Het gaat om drie panden in Tilburg waaronder de Opel-vestiging en twee panden in Apeldoorn en Zwolle. De nieuwe eigenaar omschrijft die als ‘moderne showrooms van hoge kwaliteit met de bijbehorende kantoorruimte’. Drie van de vijf panden zijn in het laatste jaar gebouwd of volledig gemoderniseerd. CEO Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Groep: "Deze transactie past in onze strategie om kapitaal vrij te maken voor toekomstige groei. Zo kunnen we focussen op het behoud van onze positie als leidende autoretailer die hoge kwaliteits auto’s en ongeëvenaarde klantenservice biedt." Van Mossel wilde de betrokken panden niet in eigendom omdat het zich wil concentreren op de verkoop van auto’s en niet op vastgoed. Bij de overname van andere dealers wordt daarom vaak een andere koper gezocht voor het onroerend goed.

Voor Gramercy Property Europe is het al de 15e aankoop in 15 maanden tijd. Het fonds beschikt daarmee over 30 panden met een totale oppervlakte van 928.000 vierkante meter in ons land, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannie en Polen. Managing directeur Michael Heal: "Met Van Mossel hebben we een tegenpartij van goede kwaliteit. We hebben hiermee panden verworven in dicht-bevolkte en in trek zijnde gebieden."

Van Mossel in sale/lease back vijf panden - Automobielmanagement.nl

Van Mossel in sale/lease back vijf panden

Van Mossel Automotive Group heeft vijf panden verkocht aan vastgoedbedrijf Gramercy Property Europe om ze vervolgens weer voor 17 jaar terug te leasen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 27,4 miljoen euro.

Van Mossel in sale/lease back vijf panden

Het gaat om drie panden in Tilburg waaronder de Opel-vestiging en twee panden in Apeldoorn en Zwolle. De nieuwe eigenaar omschrijft die als ‘moderne showrooms van hoge kwaliteit met de bijbehorende kantoorruimte’. Drie van de vijf panden zijn in het laatste jaar gebouwd of volledig gemoderniseerd. CEO Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Groep: "Deze transactie past in onze strategie om kapitaal vrij te maken voor toekomstige groei. Zo kunnen we focussen op het behoud van onze positie als leidende autoretailer die hoge kwaliteits auto’s en ongeëvenaarde klantenservice biedt." Van Mossel wilde de betrokken panden niet in eigendom omdat het zich wil concentreren op de verkoop van auto’s en niet op vastgoed. Bij de overname van andere dealers wordt daarom vaak een andere koper gezocht voor het onroerend goed.

Voor Gramercy Property Europe is het al de 15e aankoop in 15 maanden tijd. Het fonds beschikt daarmee over 30 panden met een totale oppervlakte van 928.000 vierkante meter in ons land, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannie en Polen. Managing directeur Michael Heal: "Met Van Mossel hebben we een tegenpartij van goede kwaliteit. We hebben hiermee panden verworven in dicht-bevolkte en in trek zijnde gebieden."