Door de schade als gevolg van de zware regen- en hagelbuien verwacht Achmea in de eerste zes maanden een beperkt negatief operationeel resultaat. Naar schattig komt het bruto schadebedrag als gevolg van het noodweer uit op ongeveer 260 miljoen euro. "Na herverzekering resteert een netto schadelast van 140 miljoen euro", aldus Achmea: "Dit bedrag komt ten laste van het resultaat uit schadeverzekeringen over de eerste zes maanden van dit jaar."

Volgens Achmea hebben de regen- en hagelbuien daarmee een grotere impact op het bedrijf dan andere calamiteiten in de afgelopen decennia. Achmea had volgens Voorzitter Willem van Duin van de raad van bestuur wel verwacht dat het veranderende klimaat zou leiden tot een grotere schadelast: "Premieverhogingen zijn onvermijdelijk." Toch gaat Achmea meer inzetten op preventie om de schadelast minder sterk op te laten oplopen.

De definitieve halfjaarresultaten maakt Achmea op 11 augustus 2016 bekend.