Bunq’s wereldwijd unieke realtime betaalplatform maakt direct afrekenen mogelijk. Ali Niknam, CEO en Founder van bunq: "Het is buitengewoon bevredigend om te zien wat twee innovatieve bedrijven gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen. Witkar maakt handig gebruik van bunq’s unieke realtime betaalmogelijkheden". De bank wil het systeem in de toekomst ook beschikbaar maken voor andere bedrijven.

De pilot wordt landelijk uitgerold door Witkar. Vanaf vandaag is de Witkar app beschikbaar voor android telefoons. Voor de iPhone volgt de app de komende dagen. Hemmie Kerklingh, algemeen directeur van Witkar: "We constateerden bij onze klanten een sterke behoefte aan een ‘pay as you go’-model. De samenwerking met bunq maakt het mogelijk om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen". 

Over bunq

Bunq is thought leader in het ontwikkelen van nieuwe toepassingen in bankieren. Het openen van een rekening is gratis voor particulieren. Zakelijke klanten betalen uitsluitend voor gebruik. Bunq is de eerste greenfield bank in meer dan 35 jaar en heeft het doel haar gebruikers de controle over hun geld terug te geven.  

Over Witkar

Witkar is het eerste deelautobedrijf met een free-floatingmodel tussen de steden in Nederland. Je haalt je auto op in een van de Witkar-zone’s en laat hem achter in een andere zone. Witkar is daarbij de goedkoopste huurauto voor lange afstanden met een dagtarief van maximaal 54 euro, inclusief btw, brandstof en parkeren in de Witkarzones. Witkar investeert constant in de ontwikkeling van innovatieve producten en concepten. Voor meer informatie: www.witkar.nl