TomTom verlaagt omzetverwachting

De Europese vraag naar navigatie-apparatuur voor in de auto stond de afgelopen tijd sterker onder druk dan fabrikant TomTom had voorzien. Daarom ziet het bedrijf zich gedwongen de omzetverwachting voor heel 2016 te verlagen, van 1,05 miljard naar 980 miljoen euro.

In een tussentijdse verklaring op basis van voorlopige cijfers liet TomTom vandaag (donderdag) weten dat de consumentenomzet in het derde kwartaal met 15 procent is gedaald naar 137 miljoen euro. De totale opbrengsten zakten met 6 procent tot 239 miljoen euro.

De brutowinst bleef met 33 miljoen euro wel op peil. Dat komt doordat de marges op de verkoop van navigatiekastjes veel lager zijn dan die op de verkoop van software en diensten. Die omzet bleef de afgelopen tijd wel doorgroeien, volgens TomTom in lijn met de verwachtingen.
TomTom publiceert op 21 oktober de definitieve en volledige derdekwartaalcijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom verlaagt omzetverwachting - Automobielmanagement.nl

TomTom verlaagt omzetverwachting

De Europese vraag naar navigatie-apparatuur voor in de auto stond de afgelopen tijd sterker onder druk dan fabrikant TomTom had voorzien. Daarom ziet het bedrijf zich gedwongen de omzetverwachting voor heel 2016 te verlagen, van 1,05 miljard naar 980 miljoen euro.

In een tussentijdse verklaring op basis van voorlopige cijfers liet TomTom vandaag (donderdag) weten dat de consumentenomzet in het derde kwartaal met 15 procent is gedaald naar 137 miljoen euro. De totale opbrengsten zakten met 6 procent tot 239 miljoen euro.

De brutowinst bleef met 33 miljoen euro wel op peil. Dat komt doordat de marges op de verkoop van navigatiekastjes veel lager zijn dan die op de verkoop van software en diensten. Die omzet bleef de afgelopen tijd wel doorgroeien, volgens TomTom in lijn met de verwachtingen.
TomTom publiceert op 21 oktober de definitieve en volledige derdekwartaalcijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding