Die boodschap kwam naar buiten tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Wim van der Leegte.

Het ziet er goed uit voor de autofabriek in Nederlands Limburg. Twee weken geleden werd al bekend dat VDL Nedcar ook een derde Mini-model gaat bouwen, de Countryman

Groter dan Volvo Car Gent

Het werknemersbestand in Born zal daardoor toenemen van 4.200 nu tot 5.500 à 6.000. Daarmee zal de werkgelegenheid er in vijf jaar verviervoudigd zijn. VDL Nedcar wordt dan ook groter dan Volvo Car Gent, de grootste Belgische autofabriek waar momenteel 5.300 mensen aan de slag zijn.

De werkorganisatie zal ook worden aangepast. Begin december stapt de fabriek over naar een tweeploegensysteem. Er wordt zelfs gedacht aan een drieploegensysteem en 24-uursproductie, maar vooralsnog voelt de ondernemingsraad daar niet zoveel voor.