Het aantal hybride en volledig elektrische voertuigen neemt een flinke vlucht, met afgelopen jaar een stijging van ruim 10 procent, maakte het ministerie van Economische Zaken woensdag bekend.

Van de elektrische voertuigen zijn er zo’n 12.000 volledig elektrisch. De rest heeft zowel een elektrische als een verbrandingsmotor. De populairste hybride auto zal geen verbazing opwekken: dat is nog altijd de Mitsubishi Outlander. Van de auto’s die helemaal elektrisch rijden is de Tesla S favoriet.

Volgens het ministerie van Economische Zaken behoort Nederland met deze aantallen tot de top-vijf in de wereld.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zegt dat de cijfers aantonen "dat het goed gaat met het elektrisch vervoer in Nederland". De overheid, bedrijven en organisaties maken zich nu sterk voor de aanleg van nog meer meer oplaadpunten, aldus de minister. Vanaf 2020 is de elektrische auto zo aantrekkelijk dat de huidige belastingvoordelen kunnen worden afgebouwd, aldus Kamp.