Dat meldt het AD. De gestolen auto’s zijn vakkundig ontdaan van onderdelen, waarna een compleet gestript ‘karkas’ overblijft. Een bergings- en transportbedrijf is de afgelopen weken al driemaal op pad geweest om de restanten voor de politie op te halen. Het gaat dan om een BMW X5, Audi A6 en pas geleden nog een BMW X6.

De vaak nog nieuwe auto’s, zo weet de politie, worden in de omgeving gestolen. De dieven brengen de buit naar een afgelegen plek, slopen de gewenste onderdelen er af en transporteren die met een meegebrachte bestelbus naar een plek waar ze verder verhandeld worden.

Vermoedelijk is het diefstal op bestelling en zijn specifieke onderdelen op kleur gewenst om een andere, beschadigde auto met weinig kosten op te lappen. Het gaat in ieder geval om criminelen die precies weten wat ze nodig hebben en ook de vakkennis hebben om de auto’s snel te demonteren.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders.