Een deel van de nieuwe werknemers heeft nu een uitkering en wordt opgeleid bij VDL Nedcar. De meeste nieuwe werknemers komen uit Limburg, de rest uit de Belgische en Duitse grensstreek. Het is voor het eerst dat er in Nederland een BMW model wordt gemaakt, zo laat VDL weten in een persbericht.

In Born worden wel al 3 Mini modellen gemaakt (3-deurs Hatch, Cabrio en Countryman), ook een automerk van het BMW-concern. BMW zocht een nieuwe productielocatie omdat de fabriek in het Zuid-Duitse Regensburg de vraag naar het model niet kan bijhouden. Volgens de Duitse fabrikant is momenteel één op de drie verkochte BMW’s een X model. In Born wordt straks geproduceerd voor de wereldwijde verkoop. De bouw van de X1 zal medio augustus beginnen. Dan werken in totaal zo’n 5.000 mensen bij de autofabriek. Hoewel in de fabriek aanpassingen nodig zijn om extra capaciteit te creëren, is de uitbreiding niet heel ingewikkeld. De X1 heeft namelijk hetzelfde onderstel als één van de eerder genoemde Mini modellen die al worden gebouwd in Born, de Countryman. Er zullen ook onderdelen voor de X1 worden opgeslagen.