Bosal gaat trekhaken-tak verkopen

Bosal, de Belgisch-Nederlandse fabrikant van uitlaten, katalysatoren en trekhaken, gaat de winstgevende divisie trekhaken afstoten.

Bosal gaat trekhaken-tak verkopen

Bij die divisie werken wereldwijd 1550 mensen in fabrieken in Duitsland, Mexico, Hongarije, Rusland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Met rond 200 miljoen euro levert deze tak van sport ongeveer een derde van de totale omzet van de onderneming.

De verkoop moet geld opbrengen om de schuldenlast wat te verkleinen en daarmee de rest van het bedrijf een grotere overlevingskans te bieden. Per eind vorig jaar had Bosal 177 miljoen aan schulden in de boeken staan. Bosal heeft wel al kandidaten voor de af te stoten tak maar kan verder nog geen namen noemen van een potentiële overnemer.

Problemen 

Dat meldt het Financieel Dagblad. Bosal zit al vele jaren in de problemen en sloot vorig jaar ook een fabriek in België. Sinds november staat het bedrijf onder leiding van Ton Vernaus die de wegens een conflict opgestapte oud-DAF directeur Aad Goudriaan opvolgde. Vernaus ziet wel een goede toekomst voor de overblijvende activiteiten waarvoor de laatste tijd ook een aantal nieuwe klanten is binnengehaald.

Bosal gaat trekhaken-tak verkopen - Automobielmanagement.nl

Bosal gaat trekhaken-tak verkopen

Bosal, de Belgisch-Nederlandse fabrikant van uitlaten, katalysatoren en trekhaken, gaat de winstgevende divisie trekhaken afstoten.

Bosal gaat trekhaken-tak verkopen

Bij die divisie werken wereldwijd 1550 mensen in fabrieken in Duitsland, Mexico, Hongarije, Rusland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Met rond 200 miljoen euro levert deze tak van sport ongeveer een derde van de totale omzet van de onderneming.

De verkoop moet geld opbrengen om de schuldenlast wat te verkleinen en daarmee de rest van het bedrijf een grotere overlevingskans te bieden. Per eind vorig jaar had Bosal 177 miljoen aan schulden in de boeken staan. Bosal heeft wel al kandidaten voor de af te stoten tak maar kan verder nog geen namen noemen van een potentiële overnemer.

Problemen 

Dat meldt het Financieel Dagblad. Bosal zit al vele jaren in de problemen en sloot vorig jaar ook een fabriek in België. Sinds november staat het bedrijf onder leiding van Ton Vernaus die de wegens een conflict opgestapte oud-DAF directeur Aad Goudriaan opvolgde. Vernaus ziet wel een goede toekomst voor de overblijvende activiteiten waarvoor de laatste tijd ook een aantal nieuwe klanten is binnengehaald.