De importeur zou een defensieambtenaar hebben omgekocht met als doel aanbestedingen voor dienstvoertuigen binnen te halen ter waarde van miljoenen euro’s.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Renault trakteerde de ambtenaar op snoepreisjes en een dealer betaalde het leasebedrag en schade van privé-auto’s van de ambtenaar. Dat laatste gebeurde met medewerking van een verkoopmanager van Renault. Het OM rekent dit Renault aan. Het OM vindt dat Renault als bedrijf 1,4 miljoen euro voordeel heeft gehad van de omkoping. Dat bedrag moet de importeur terugbetalen. Daarbovenop krijgt Renault een boete van 600.000 euro.

Eerder werden al schikkingen getroffen met Peugeot en Volkswagen. In het laatste geval moest importeur Pon een bedrag betalen van 12 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding