Daarmee deed Stern het naar eigen zeggen flink beter dan het marktgemiddelde van 5,7 procent.
De omzet van Stern steeg afgelopen jaar fractioneel van 1.095 miljoen naar 1.098 miljoen euro en het bedrijfsresultaat ging licht omlaag van 18,8 miljoen naar 18,7 miljoen euro.
Na belastingen boekte Stern een winst van 11,3 miljoen euro tegen 11,1 miljoen euro over 2015. Stern verwacht dat de resultaten de komende jaren geleidelijk verder kunnen verbeteren, met als doelstelling om het bedrijfsresultaat per 2020 te verdubbelen. Daarvoor is in januari het nieuwe strategische plan "Meer Solutions en Services" aangekondigd. Daarbij verschuift de focus van de traditionele verkoop van auto’s naar aanvullende diensten en producten. Pakweg een derde van de resultaatsverbetering zal volgens Stern moeten komen uit kostenbesparingen en synergievoordelen en tweederde moet komen van Meer Solutions en Services.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding