Gimv sloot een deal met Standard Investment, dat sinds 2011 een meerderheidsbelang had. Gimv verwerft een 67%-belang, terwijl het saldo wordt opgenomen door het managementteam van de onderneming onder leiding van CEO Jean-Luc Verstraeten.

ALT Technologies levert zijn producten aan zowat alle grote airbagproducenten, waarmee het langjarige contracten heeft. Zo zijn de producten van ALT te vinden in zowat alle bekende automerken wereldwijd. Naast componenten voor airbags, produceert ALT ook labels voor auto’s en elektronische apparaten.

ALT verwacht is dat de airbagmarkt de komende jaren nog fors zal groeien. Enerzijds wordt deze groei gedreven door een toenemende regulering in de groeimarkten, waarbij de veiligheidsnormen voor nieuwe auto’s steeds strenger worden. Anderzijds is er bij consumenten in de meer ontwikkelde markten een groeiend bewustzijn rond veiligheid. Het resultaat is een stijgend gemiddeld aantal airbags per wagen.

Naast de hoofdvestiging in Nederland (Utrecht), heeft ALT fabrieken in Roemenië en China. Daarnaast beschikt het ook over een verkoopkantoor in de Verenigde Staten. In de verschillende vestigingen werken in totaal 330 medewerkers.

Jean-Luc Verstraeten, CEO van ALT Technologies licht toe: ‘Met deze transactie gaat het bedrijf zijn volgende fase van groei in. Samen met het volledige management-team kijk ik uit naar de samenwerking met het Smart Industries team van Gimv.’

‘We zijn enthousiast om onze automotive-expertise, die we doorheen de jaren opbouwden met eerdere investeringen in VCST, Punch Powertrain, Mackevision en Arplas vandaag te kunnen aanwenden voor de verdere internationale groei van ALT Technologies’, vult Sander van Vreumingen, Partner in het Smart Industries platform van Gimv aan.

Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding