Dat meldt NOS. De gieterijen van het Finse Componenta gingen afgelopen november failliet. VDL zet ze voort onder de naam VDL Castings Weert en VDL Castings Heerlen. VDL Castings Heerlen werd gisteren al heropend.

Topman Willem van der Leegte bij de opening: ‘We gaan hier investeren, robotiseren en zorgen dat onze mensen sneller en slimmer kunnen produceren. Dan kunnen wij prima de concurrentie aan met Oost-Europa, Turkije en Azië.’  

Nieuwe klanten

Bij de gieterijen waren ruim 400 mensen in dienst. Nu werken er alweer 135 mensen. VDL verwacht dat dat er aan het eind van het jaar weer 300 à 400 zijn. De ijzergieterijen maken onder meer onderdelen voor Volvo, MAN, Caterpillar en Scania. Daarnaast gaan ze nu ook leveren aan VDL-bedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding