CBS: iets meer faillissementen in maart

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets gestegen. In maart 2017 zijn er 11 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari 2017, meldt het CBS. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel.

CBS: iets meer faillissementen in maart

Trend dalend
Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna liep het aantal faillissementen tot december 2016 weer op. Sindsdien is de trend weer dalend.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 293 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 60. Bij de financiële instellingen en de bouw kwam het aantal faillissementen uit op 40.
De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Bekijk in onderstaande figuur de faillissementen. 

Faillissementen maart 2017 

 

CBS: iets meer faillissementen in maart - Automobielmanagement.nl

CBS: iets meer faillissementen in maart

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets gestegen. In maart 2017 zijn er 11 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari 2017, meldt het CBS. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel.

CBS: iets meer faillissementen in maart

Trend dalend
Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna liep het aantal faillissementen tot december 2016 weer op. Sindsdien is de trend weer dalend.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 293 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 60. Bij de financiële instellingen en de bouw kwam het aantal faillissementen uit op 40.
De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Bekijk in onderstaande figuur de faillissementen. 

Faillissementen maart 2017