Het ondernemersvertrouwen bereikt daarmee het hoogste niveau sinds het begin van de metingen eind 2008. Ook de verwachtingen voor de werkgelegenheid zijn positief. Dat melden het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Ondernemersvertrouwen autohandel en reparatie verbetert
Ondernemers in de automobielsector zijn met een ondernemersvertrouwen van 9,1 een stuk positiever gestemd dan een kwartaal eerder. In kwartaal 1 was dat nog 2,7.

Nagenoeg alle sectoren positief
Op de delfstoffenwinning na is er in alle sectoren sprake van een positieve stemming. Net als in de afgelopen twee kwartalen is het ondernemersvertrouwen in de bouwsector het hoogst van alle sectoren. Nu is het ondernemersvertrouwen 34,7. Daarmee is de vertrouwensindicator in de bouwsector, die al relatief hoog was, opnieuw verbeterd. Ook in de groothandel is het vertrouwen relatief groot.

Meer werkgelegenheid verwacht

Het aantal ondernemers dat uitbreiding van de werkgelegenheid verwacht, is verder toegenomen. Per saldo verwacht ruim 16 procent van de ondernemers een toename van de personeelssterkte in het tweede kwartaal. Dit aantal is sinds het begin van de metingen in 2008 niet eerder zo groot geweest als nu. Vorig jaar in het tweede kwartaal verwachtte ruim 8 procent van de ondernemers een uitbreiding van de werkgelegenheid.

In de bouw verwachten per saldo de meeste ondernemers een toename van de personeelssterkte: bijna 32 procent. Op de delfstoffenwinning na wordt in elke sector een groei van het aantal personeelsleden verwacht.

Ondernemersverrouwen 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding